10 december: Masterclass Fermenteren voor Patissiers


Gefermenteerd citrusfruitBijna niemand is er nog mee bezig maar fermenteren is niet alleen voor de hartige keuken. Ook de zoete keuken kan een creatieve boost krijgen door allerlei fermentatie technieken.

Om te starten met fermenteren en een goede controle over het eindresultaat te hebben, moet je beginnen met een solide basis. Aandacht voor de basis dus. Je leert in deze masterclass wat micro-organismen zijn, welke je kunt gebruiken, waar je ze vandaan kunt halen, hoe je ze kunt beïnvloeden en hoe je er veilig mee kunt werken. We gaan de hele dag door ook veel proeven en al die verschillende smaken zullen je ogen zeker openen en je inspireren meer met deze oude methodes te doen.

Na deze dag zal je bacteriën nooit meer als eng beschouwen en zul je ze inzetten voor bonbonsvullings, tarteletes, cakes, taarten en desserts. We gaan fruit fermenteren, boter maken, room verwerken tot crème fraîche en andere zuivel producten. En als klapper van de dag zullen we een Japanse schimmel gebruiken om graan zoet en fruitig te maken.

Je verlaat aan het einde van de dag het fermentatieatelier met:

  • Gepekelde citrusvruchten
  • Gefermenteerd rood fruit
  • Een gefermenteerde siroop
  • Boter
  • Crème fraîche (maar dan anders)
  • Zoete roomkaas
  • Zoete graan (koji)

De opleiding wordt gegeven door fermentatiespecialist Christian Weij, schrijver van Verrot lekker; het meest verkochte fermentatieboek in Nederland. Je zult deze dag heel veel nieuwe creatieve mogelijkheden leren.

De opleiding is inclusief:

  • 7 eigen gemaakte producten die je mee naar huis mag nemen
  • Het boek Verrot Lekker
  • Een gefermenteerde lunch
  • Maximaal aantal deelnemers aan een masterclass is 8.

De kosten voor deze uitgebreide workshop fermenteren in Ede zijn € 185,- incl. BTW  inclusief lunch, drankjes, de door jezelf gemaakte producten om mee naar huis te nemen en het boek Verrot Lekker. De workshop begint om 10:00u en eindigt om circa 16:30u.

Naast deze masterclass voor patissiers in er ook de opleiding fermenteren voor horeca en foodprofessionals, bestaande uit drie masterclasses: basis, smaakmakers en desem & andere graan producten.

Art.nr.
MC201804
Omschrijving
10 dec: Masterclass fermenteren voor Patissiers
Productopties
#OptiePrijs
1MC fermenteren Patissiers€185,00
Verzending
Verzendtarief:
Bestel 10 dec: Masterclass fermenteren voor Patissiers MC fermenteren Patissiers @ €185,00