Maak jij de lekkerste Neder-Kimchi?


Een soort Koreaanse pittige zuurkool waar tien jaar geleden nog geen Nederlander van gehoord had. Dankzij de vele Foodtruck Festivals verovert Kimchi gestaag het land. Het is een heerlijk gefermenteerd product om zelf te maken. Elke Koreaanse familie heeft zijn eigen kimchi-recept en het kan dan ook van verschillende soorten groenten gemaakt worden.

Maar om kimchi te mogen heten, mag er één belangrijk ingrediënt – met een Nederlands tintje – niet ontbreken: gedroogde rode peper. Of zoals de Koreanen het noemen gochugaru. Gochugaru wordt gemaakt van een milde rode peper die in Korea onder de naam ‘Hollandse rode’ bekend is. En de grap is dat wij Nederlanders dezelfde peper ‘Spaanse peper’ noemen. Dus de groenteboer nooit meer om Spaanse peper vragen, maar met een beetje trotst een onsje Hollandse rode bestellen.

Om de Kimchi nog wat verder te vernederlandsen, organiseren we voor de opening van het SmaakPark een kimchi wedstrijd.

De opdracht hiervoor is simpel: maak een gefermenteerd groenteproduct dat op smaak is gebracht met gochugaru en neem jouw pot kimchi op 2 juni mee naar de opening van het SmaakPark. Geef je van te voren wel even op ajb, dan weten wij op hoeveel deelnemers we kunnen rekenen.

Een jury onder leiding van Christian Weij zal alle kimchi’s beoordelen.

Doe je uiterste best want het winnende recept zal Christian in zijn nieuwe boek ‘Verrot Gezond’ opnemen. Eeuwige roem ligt dus in het verschiet.

Leave a Reply