21 sept: workshop Bier, en dan?


Maallust bierBierbrouwerij Maallust in Veenhuizen brouwt onder- en bovengistende bieren van naam en faam, die in heel Nederland verkrijgbaar zijn. Christian is een groot bierliefhebber, dus de link naar ‘Bier, en dan?’ was snel gelegd. Bier is – en dat wist je vast – ook een gefermenteerd product. Maar nadat je je bier hebt gebrouwen, kan er nóg veel meer mee. Denk dan aan azijn en mosterd, maar bijvoorbeeld ook aan de bostel (een restproduct bij het bier brouwen). Je kan de bostel prima door je desemdeeg heen kneden, voor een bierbostelbrood. Omdat het nog zeer eiwitrijk is, kan je er ook nog anderen dingen mee doen, miso maken bijvoorbeeld.

Kortom, tijdens deze dagvullende workshop neemt Christian Weij, schrijver van Verrot Lekker (het praktische fermentatie doe-boek), je mee naar de wondere wereld van fermenteren. We starten de dag met een introductie over fermenteren, de basis. Daarna gaan we verder de diepte in en ga  je ook zelf aan de slag om potten te vullen.

Christian overspoelt je tijdens de workshop met informatie, recept ideeën en vertelt ronduit over de geschiedenis van het fermenteren en over de link tussen al die goeie beestjes en onze gezondheid.

Je gaat naar huis met:

– gefermenteerde mosterd met bier
– azijn van bier
– bierbostel miso
– gefermenteerde frisdrank met hop
– pickles met bier
De kosten voor deze workshop zijn € 130,- Dat is inclusief allerlei proefhapjes, een lunch met gefermenteerde pickles, drankjes en de door jezelf gemaakte producten om mee naar huis te nemen en we sluiten de dag met elkaar af met een proeverij van Maallust bieren.
Wil je ook gelijk het fermentatieboek ‘Verrot lekker’ erbij? Dan kost de workshop € 157,50
Wil je ook gelijk het tweede fermentatieboek ‘Verrot Gezond’ erbij (dat komt op 26 mei uit)? Dan kost de workshop € 159,95
De workshop begint om 10:00 en eindigt om circa 16:00. De workshop wordt gegeven in de brouwerij van Maallust in Veenhuizen (Drenthe). Het adres is Hoofdweg 140, 9341 BL in Veenhuizen.
Geïnteresseerden uit België. Betaling via de iDeal bank applicatie is alleen voor Nederlandse banken helaas. Heb je interesse om mee te doen met deze workshop, mail ons dan even, dan zorgen we dat je een factuur krijgt.
Art.nr.
2019MAALLUST
Omschrijving
Workshop: bier, en dan?
Productopties
#OptiePrijs
1Workshop 21 sept, incl. boek€157,50
2Workshop 21 sept, excl boek€130,00
3Workshop 21 sept, incl. boek Verrot Gezond€159,95
Verzending
Verzendtarief:
Bestel Workshop: bier, en dan?