28 sept: workshop fermenteren en desembrood in Ede


gebakken brood en potten met picklesDeze workshop is VOL

Tijdens deze hele dag fermenteren (inclusief lunch) in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van Verrot lekker en Verrot gezond), leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Deze workshop is een combinatie van de basis workshop en de workshop desem.

Hij laat je zien hoe je er in je eigen keuken mee aan de gang kunt gaan en laat je heel veel proeven. En uiteraard gaan de handen ook uit de mouwen. Vandaag starten we 5 fermentatieproducten die je thuis verder kunt laten fermenteren, bakken we 2 desembroden p.p. een starten we een deeg om thuis af te bakken. We gaan groente fermenteren, kaas maken, frisdrank, boter, yoghurt, brood bakken, en je krijgt een zuurdesemstarter mee om thuis ook je eigen heerlijke brood te kunnen bakken.

Christian overspoelt je tijdens de workshop met informatie en recept ideeën en vertelt ronduit over de geschiedenis en wat gezondheid met fermenteren te maken heeft.

Je gaat naar huis met:
– Een pot zuurkool
– Een pot pickle’s
– Roomkaas
– Frisdrank starter
– Een zuurdesemstarter
– Een yoghurtstarter
– 2 Eigen gemaakte broden
– Deeg om thuis af te bakken
– Een leuke verrassing

Natuurlijk staan we ook stil bij het nieuwste boek van Christian: Verrot gezond. Want hoe gezond is fermenteren eigenlijk en hoe beïnvloedt fermentatie je gezondheid? Vraagstukken waar Christian zich in heeft verdiept. Solo, maar ook samen met wetenschappers, vakidioten en nieuwsgierige mede-mensen. Het heeft tot interessante conclusies geleid en minstens weer evenveel vragen opgeroepen. Het lijkt erop dat we nooit uitgeleerd zijn over dit onderwerp.

We kunnen dus weer heerlijk gaan experimenteren met fermenteren. Het is de hoogste tijd …aan de slag!

De kosten voor deze zeer uitgebreide workshop fermenteren in Ede zijn € 130,- inclusief lunch, proefhapjes, drankjes, de door jezelf gemaakte producten om mee naar huis te nemen en een aantal starters. Wil je ook gelijk het fermentatieboek ‘Verrot lekker’ of ‘Verrot gezond’ erbij? Dan kost de workshop € 157,50 of respectievelijk € 159,95. De workshop begint om 10:00u en eindigt om circa 17:00u.

De workshop wordt gegeven in het fermentatie-atelier in het SmaakPark in Ede. Het adres is Nieuwe Kazernelaan 2 D15 (gebouw 15) 6711 JC in Ede.

Geïnteresseerden uit België, betaling via de iDeal bank applicatie is alleen voor Nederlandse banken helaas. Heb je interesse om mee te doen met deze masterclass, mail ons dan even, dan zorgen we dat je een factuur krijgt.

Art.nr.
WS2019003
Omschrijving
28 sept: workshop fermenteren en desem
Productopties
#OptiePrijs
1workshop incl. boek Verrot lekker€157,50
2excl. boek€130,00
3workshop incl. boek Verrot gezond€159,95
Verzending
Verzendtarief: