29 juni: Verrot Gezond fermenteren en desembrood


Foto: Maarten Weij

Door annulering nog 2 plekken beschikbaar!

Op 26 mei gaat het gebeuren, tijdens het ROTZOOI fermentatiefestival in Ede, zal het allernieuwste boek van Christian Weij  worden uitgebracht. Ter ere daarvan gaan we een serie workshops inplannen die aansluiten bij zijn nieuwe boek: Verrot Gezond. Want hoe gezond is fermenteren eigenlijk en hoe beïnvloedt fermentatie je gezondheid? Vraagstukken waar Christian zich in heeft verdiept. Solo, maar ook samen met wetenschappers, vakidioten en nieuwsgierige mede-mensen. Het heeft tot interessante conclusies geleid en minstens weer evenveel vragen opgeroepen. Het lijkt erop dat we nooit uitgeleerd zijn over dit onderwerp.

Natuurlijk vind je ook veel recepten in Verrot Gezond, heel veel recepten zelfs: 50 nieuwe fermentatie recepten. Waaronder kimchi gazpacho, sleedoorn ‘olijven’, probiotische kaas, amazake, fire cider, oud brood miso, prebiotisch aardappelbrood en Worcestershire saus. Maar daarnaast geeft Christian in het nieuwe boek ook 100 van zijn lekkerste gerechten – waarin gefermenteerde producten een hoofdrol spelen  – weg.

We kunnen dus weer heerlijk gaan experimenteren met fermenteren. Het is de hoogste tijd …aan de slag!

Tijdens deze workshop gaan we probiotische notenyoghurt maken, melkkefir, pre- en probiotische drankjes (waterkefir, kombucha etc.), probiotische pickles, fruitshrub en een gezond prebiotisch desembrood met minder gluten. Christian vertelt die dag alles over gezondheid en de mens als symbiose, fermenteren, probiotica en welke voeding prebiotisch is.

Deze workshop biedt ruimte voor maximaal 8 personen en is incl. pro- en prebiotische lunch en drankjes.

Aan het einde van de dag ga je naar huis met:
2 Prebiotische desembroden
1 pot probiotische groentenpickle
1 pot fruitshrub
1 pot probiotische notenyoghurt
Melkkefir korrels
Waterkefir korrels of kombuchazwam (naar keuze)
1 pre- en probiotisch drankje

De workshop wordt gegeven door Christian Weij, auteur van Verrot Lekker, het praktische handboek met recepten over fermentatie dat je waarschijnlijk in je kast hebt staan. Heb je het nog niet? Niet erg, en ook niet strikt noodzakelijk. Je kunt het boek eventueel tijdens de workshop aanschaffen, of in het bestelproces kiezen voor, workshop + boek. Dan ligt er een exemplaar voor je klaar.

Het nieuwste boek “Verrot Gezond” is nu nog niet te bestellen, maar ten tijde van deze workshop kan je het met een leuke korting kopen. Christian zorgt voor een voorraad en voorziet jouw allernieuwste aanwinst met plezier van een persoonlijke boodschap.

Datum: zaterdag 29 juni 2019
Tijd: 10:00u – 16:00u
Locatie: SmaakPark, Nieuwe Kazernelaan 2, gebouw 15D, 6711 JC, Ede
Kosten: € 130,- p.p. (inclusief eten en drinken), wil je het boek Verrot Lekker erbij? Dat kost € 27,50 of liever de allernieuwste titel: Verrot gezond erbij? Dat kost € 29,95

Geïnteresseerden uit België, betaling via de iDeal bank applicatie is alleen voor Nederlandse banken helaas. Heb je interesse om mee te doen met deze workshop, mail ons dan even, dan zorgen we dat je een factuur krijgt.

Art.nr.
WS2019002
Omschrijving
29 juni: workshop Verrot Gezond
Productopties
#OptiePrijs
1workshop verrot gezond€130,00
2workshop verrot gezond incl. boek verrot lekker€157,50
3workshop verrot gezond + boek verrot gezond€159,95
Verzending
Verzendtarief:
Bestel 29 juni: workshop Verrot Gezond