30 okt: Lezing ‘verrot gezond’ leven – Groningen


54436385_10157602360679252_8821163832941477888_oLezing ‘Verrot Gezond’ leven door Christian Weij
Inclusief proeverij en fermentatie demo

Sinds Antoni van Leeuwenhoek als eerste een bacterie door zijn microscoop zag, zijn we deze kleine wezentjes de schuld gaan geven van alles wat met ziekte en bederf te maken heeft. Meer dan twee honderd jaar zaten we voor een groot gedeelte op het verkeerde spoor. Pas sinds wetenschappers via DNA bepaling heel precies kunnen zien welke bacteriën er nou in onze darmen leven, wordt er gedegen onderzoek gedaan naar de link tussen micro-organismen en een goede gezondheid.

Maar eigenlijk is die link ook heel erg logisch. Kijk maar naar de dieren in de natuur. Zij krijgen dagelijks veel levende micro-organismen binnen. Door het water wat ze uit meren, sloten en plasjes drinken, en door het onverhitte voedsel wat ze eten. Geen rotte appel wordt gemeden en geen stinkend stukje vlees gaat de prullenbak in. Dit bacterierijke voedsel is beter verteerbaar, rijker aan vitamine en zorgt ervoor dat het immuunsysteem van alle dieren op onze planeet goed blijft werken. Nou ja alle dieren! Behalve de moderne mens dan. We eten steeds minder rauwe producten, drinken schoon water uit de kraan en we kopen het liefst gemaksvoedsel vol conserveringsmiddelen en emulgatoren die onze darmbacteriën kunnen doden. En dan gebruiken we ook nog eens antibiotica en steriliserende middelen waarmee we de nog overgebleven levende bacteriën te lijf gaan. Erg onnatuurlijk dus. Tijd voor een ommekeer.

Tijdens deze lezing en proeverij leer je van Christian wat de laatste wetenschappelijke inzichten zijn en hoe je je eigen darmbacteriën kunt voeden. Hij vertelt over de geschiedenis van het fermenteren en laat je zien hoe je zelf eenvoudig met fermentatie kunt starten. Je wordt ontvangen met een gefermenteerd drankje en hapje en zal tijdens de lezing ook wat verschillende gefermenteerde producten te proeven.

Locatie: Proeflokaal van BAX Bier, Friesestraatweg 201/2a, Groningen
Tijd: 19:30 – 22:00u
Kosten: € 55,- inclusief fermentatie proeverij, wil je een exemplaar van het nieuwste boek, Verrot gezond, erbij? Dan kost de lezing € 84,95

Over het kookboek Verrot Gezond
Na het verschijnen van het boek Verrot lekker van Christian Weij heeft de fermentatie beweging in Nederland een flinke boost gekregen. Van moestuinder tot boer en van thuiskok tot sterrenchef, iedereen lijkt tegenwoordig te willen fermenteren. En niet zo verwonderlijk ook. Het is een prachtige manier om eten te bewaren en veel nieuwe smaken te creëren. Maar Christian Weij, de auteur van Verrot lekker heeft zelf ook niet stil gezeten. Hij is blijven experimenteren en doet dat voor een aantal projecten zelfs met de Wageningen UR. Daarnaast sprak hij de laatste jaren met verschillende artsen en wetenschappers over de huidige gezondheidsonderzoeken naar micro-organismen en verslond alle literatuur die hij over dit onderwerp kon vinden. Dit experimenteren en studeren heeft geresulteerd in een prachtig nieuw kookboek met de titel – hoe kan het ook anders – Verrot gezond. Tijdens de lezing is het boek – en Christian’s eerste boek Verrot lekker – te koop en kun je beide boeken uiteraard laten signeren.

 

Geïnteresseerden uit België, betaling via de iDeal bank applicatie is alleen voor Nederlandse banken helaas. Heb je interesse om mee te doen met deze masterclass, mail ons dan even, dan zorgen we dat je een factuur krijgt.

Art.nr.
2019007
Omschrijving
30 okt Lezing verrot gezond Groningen
Productopties
#OptiePrijs
1Lezing + boek Verrot gezond€84,95
2Lezing€55,00
Verzending
Verzendtarief:
Bestel 30 okt Lezing verrot gezond Groningen