11 april: fermentatie workshop in Groningen


Weckpotten met gefermenteerde groenten
Tijdens deze basis workshop fermenteren in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van het kookboek Verrot lekker), leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Hij laat je zien hoe je er in je eigen keuken mee aan de gang kunt gaan en laat je heel veel proeven. En uiteraard gaan de handen ook uit de mouwen. Vandaag starten we 5 fermentatieproducten die je thuis verder kunt laten fermenteren. We gaan groente fermenteren, kaas maken, frisdrank, boter en yoghurt, en je krijgt een zuurdesemstarter mee om thuis je eigen heerlijke brood te kunnen bakken.

Christian overspoelt je tijdens de workshop met informatie en recept ideeën en verteld ronduit over de geschiedenis en wat gezondheid met fermenteren te maken heeft.

Je gaat naar huis met:
– Een pot zuurkool
– Een pot pickle’s
– Roomkaas
– Gefermenteerde frisdrank
– Een zuurdesemstarter
– Een yoghurtstarter

De kosten voor deze uitgebreide workshop fermenteren in Groningen zijn € 75,- inclusief allerlei proefhapjes, drankjes, de door jezelf gemaakte producten om mee naar huis te nemen en een aantal starters. Wil je ook gelijk het fermentatieboek ‘Verrot lekker’ erbij? Dan kost de workshop € 95,-. De workshop begint om 18:30u en eindigt om circa 22:30u.

De workshop wordt gegeven bij de leuke kookwinkel Cook-Ing (Pottebakkersrijge 8, 9718 AE in  Groningen)

Art.nr.
ws201809
Omschrijving
Fermenteren in Groningen
Productopties
#OptiePrijs
1Inclusief boek Verrot Lekker€95,00
2Zonder het boek€75,00
Verzending
Verzendtarief:
Bestel Fermenteren in Groningen