5 november: fermenteren in Leeuwarden


Weckpotten met gefermenteerde groenten

Tijdens deze basis workshop fermenteren van Christian Weij (schrijver van het kookboek Verrot lekker), leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken door het fermentatievirus en thuis aan de slag willen. Hij laat je zien hoe je er in je eigen keuken mee aan de gang kunt gaan en laat je heel veel proeven. En uiteraard gaan de handen ook uit de mouwen. Vandaag starten we 5 fermentatieproducten die je thuis verder kunt laten fermenteren. We gaan groente fermenteren, kaas maken, frisdrank, boter en yoghurt, en je krijgt een zuurdesemstarter mee om thuis je eigen heerlijke brood te kunnen bakken.

Christian overspoelt je tijdens de workshop met informatie en recept ideeën en vertelt ronduit over de geschiedenis en wat gezondheid met fermenteren te maken heeft.

Je gaat naar huis met:
– Een pot zuurkool
– Een pot pickle’s
– Roomkaas
– Gefermenteerde frisdrank
– Een zuurdesemstarter
– Een yoghurtstarter

De kosten voor deze uitgebreide workshop fermenteren in Leeuwarden zijn € 75,- inclusief allerlei proefhapjes, drankjes, de door jezelf gemaakte producten om mee naar huis te nemen en een aantal starters. Christian zal ook een stapel van zijn fermentatieboeken ‘Verrot lekker’ meenemen die je ter plekke kunt kopen. De workshop begint om 18:30u en eindigt om circa 22:30u.

De workshop wordt gegeven bij Lazy Lemon, een nieuw restaurant concept dat na de zomer opent. Het adres is Ruiterskwartier 135 in Leeuwarden.

Er is bij deze workshop plaats voor tot maximaal 20 personen.

Art.nr.
WSLEE001
Omschrijving
Workshop fermenteren Leeuwarden
Productopties
#OptiePrijs
1Workshop fermenteren Leeuwarden€75,00
Verzending
Verzendtarief:
Bestel Workshop fermenteren Leeuwarden Workshop fermenteren Leeuwarden @ €75,00