3 sept: Masterclass fermenteren voor professionals, Basis


Fermentatieopleiding voor horeca en foodprofessionalsOm te starten met fermenteren en een goede controle over het eindresultaat en de uiteindelijke smaak te hebben, moet je beginnen met een solide basis. Tijdens deze basisopleiding leggen we deze basis. Je leert wat micro-organismen zijn, welke je kunt gebruiken, waar je ze vandaan kunt halen, hoe je ze kunt beïnvloeden en hoe je er veilig mee kunt werken. Je leert over de geschiedenis van het fermenteren en wat het met gezondheid te maken heeft. We gaan de hele dag door ook veel proeven en al die verschillende smaken zullen je ogen zeker openen en je inspireren meer met deze oude methodes te doen.

Na deze dag zal je bacteriën nooit meer als eng beschouwen en je zult ze kunnen inzetten om echt een verschil in smaak te maken en je gasten/klanten iets bijzonders voor te schotelen. We gaan groenten en fruit fermenteren, en melk verwerken tot kaas en andere zuivel producten.

Je verlaat aan het einde van de dag het fermentatieatelier met:

  • Zuurkool
  • Kimchi
  • Pickle’s
  • Gepekelde citroenen
  • Een gefermenteerde soda
  • Yoghurt
  • Boter
  • Crème fraîche (maar dan anders)
  • Roomkaas

De opleiding wordt gegeven door fermentatiespecialist Christian Weij, schrijver van Verrot lekker; het meest verkochte fermentatieboek in Nederland en België en is geschikt voor beginnende fermenteerders. Maar ook als je regelmatig al wat groenten e.d. gefermenteerd hebt, is deze dag een aanrader. Je zult veel nieuwe creatieve mogelijkheden leren.

De opleiding is inclusief:

  • 9 eigen gemaakte producten die je mee naar huis mag nemen
  • Het boek Verrot Lekker
  • Een gefermenteerde lunch
  • Fermentatie basis opleiding certificaat

De kosten voor deze uitgebreide workshop fermenteren in Ede zijn € 185,- incl. BTW  inclusief lunch, drankjes, de door jezelf gemaakte producten om mee naar huis te nemen en het boek Verrot Lekker. De workshop begint om 10:00u en eindigt om circa 16:30u.

Naast deze masterclass basis in de opleiding fermenteren voor horeca en foodprofessionals, zijn er nog twee vervolg-masterclasses te volgen: Smaakmakers en desem & andere graan producten. Wil je alle drie de masterclasses volgen, en boek je ze alle drie tegelijkertijd, dan kan dat voor een speciale pakketprijs van € 495,- (ipv € 555,- incl. BTW). Maximaal aantal deelnemers aan een masterclass is 8.

Data: maandag 3 september (basis), maandag 10 september (smaakmakers) en maandag 17 september (desem & andere graan producten)

De workshop wordt gegeven in het fermentatie-atelier in het SmaakPark in Ede. Het adres is Nieuwe Kazernelaan 2 D15 (gebouw 15) 6711 JC in Ede.

Geïnteresseerden uit België, betaling via de iDeal bank applicatie is alleen voor Nederlandse banken helaas. Heb je interesse om mee te doen met deze masterclass, mail ons dan even, dan zorgen we dat je een factuur krijgt.

 

Art.nr.
MC201801
Omschrijving
3 sept: Masterclass Basis
Productopties
#OptiePrijs
1Masterclass Basis€185,00
23 Masterclasses Basis, Smaakmakers en Desem€495,00
Verzending
Verzendtarief:
Bestel 3 sept: Masterclass Basis