Verrotte blog

×××
Nieuws en recepten
  • Vissaus maken bij de VARA


    Op maandag 21 november was Christian Weij te gast bij het VARA programma Groen Licht. In het programma vroegen ze zich af hoe duurzaam Aziatische vissaus is. Aangezien deze flesjes geen keurmerk hebben, kun je daar je vraagtekens bijzetten. Christian liet in de uitzending zien hoe jezelf vissaus kunt fermenteren van MSC goedgekeurde makreel. De uitzending is terug te zien op de website van Groen Licht.

  • Christian bij Koffietijd


    17 November 2015 heeft Christian met Caspar Bürgi (de vaste kok van Kofietijd) een gefermenteerde maaltijd klaargemaakt tijdens in de uitzending van Koffietijd. Caspar was erg onder de indruk van het boek Verrot Lekker en zal in de toekomst er nog meer uit gaan klaarmaken. De uitzending is terug te zien via Koffietijd.nl

  • Christian bij ‘Tijd voor Max’


    Op 28 oktober kookte Christian Weij een uur lang in de uitzending van Tijd voor Max op Nederland 2. Aan tafel legde hij eenvoudig uit wat fermenteren is en hoe je het één en ander thuis zelf kunt doen. De presentatoren waren erg enthousiast wilde na de uitzending nog veel meer proeven van wat hij had meegenomen.

    Tijd voor Max bekijken

  • Verrot lekker in de Trouw


    “Eten dat wegrot roept walging op. Als je het gecontroleerd doet daarentegen, ontstaat er iets nieuws met erg veel smaak, dat bovendien gezond en duurzaam is. Fermentatie is een al duizenden jaren oude techniek. Bekende eetwaren als yoghurt, bier, brood en koffie ontstaan door fermentatie. Topkoks hebben de oude techniek weer van stal gehaald. Christian Weij schreef er een boek over, het eerste in Nederland en noemde het zeer toepasselijk ‘Verrot Lekker’.”… zo opende het artikel over het kookboek ‘Verrot lekker’ dat op 18 maart 2015 in de Trouw stond.

    Het hele artikel lezen