22 november: workshop Kimchi en tafelzuur fermenteren


een broodje met kimchiKimchi – een soort Koreaanse pittige zuurkool waar tien jaar geleden nog geen Nederlander van gehoord had en nu dankzij de vele Foodtruck Festivals gestaag het land aan het veroveren is – is een heerlijk gefermenteerd product om zelf te maken. Elke Koreaanse familie heeft zijn eigen kimchi-recept en het kan dan ook van verschillende soorten groenten gemaakt worden.

Maar om kimchi te mogen heten, mag er één belangrijk ingrediënt – met een Nederlands tintje – niet ontbreken: gedroogde rode peper. Of zoals de Koreanen het noemen gochugaru. Gochugaru wordt gemaakt van een milde rode peper die in Korea onder de naam ‘Hollandse rode’ bekend is. En de grap is dat wij Nederlanders dezelfde peper ‘Spaanse peper’ noemen. Dus de groenteboer nooit meer om Spaanse peper vragen, maar met een beetje trotst een onsje Hollandse rode bestellen.

Tijdens deze workshop kimchi en tafelzuur fermenteren in het fermentatie-atelier van Christian Weij (schrijver van het kookboek Verrot lekker), leer je wat fermenteren inhoudt en zal je absoluut aangestoken worden om het thuis uit te proberen. Hij laat je zien hoe je er in je eigen keuken mee aan de gang kunt gaan en laat je heel veel proeven. En uiteraard gaan de handen ook uit de mouwen. Vandaag starten we 5 fermentatieproducten die je thuis verder kunt laten fermenteren.

Christian overspoelt je tijdens de workshop met informatie en recept ideeën en verteld ronduit over de geschiedenis en wat gezondheid met fermenteren te maken heeft.

Je gaat naar huis met:
– 2 verschillende soorten kimchi
– atjar tjampoer
– pickles
– zure uitjes

De kosten voor deze workshop fermenteren in Ede zijn € 75,- inclusief allerlei proefhapjes, drankjes, de door jezelf gemaakte producten om mee naar huis te nemen. Wil je ook gelijk het fermentatieboek ‘Verrot lekker’ erbij? Dan kost de workshop € 100,-. De workshop begint om 18:30u en eindigt om circa 22:30u.

De workshop wordt gegeven in het fermentatie-atelier in het SmaakPark in Ede. Het adres is Nieuwe Kazernelaan 2 D15 (gebouw 15) 6711 JC in Ede.


Art.nr.
WS201817
Omschrijving
Workshop kimchi & tafelzuur 22 november
Productopties
#OptiePrijs
1WS Kimchi met boek€100,00
2WS kimchi zonder boek€75,00
Verzending
Verzendtarief:
Bestel Workshop kimchi & tafelzuur 22 november