9 nov: workshop koji


foto: Maarten Weij

foto: Maarten Weij

Ben je toe aan ‘next level’ fermenteren? Kom dan naar deze dagvullende workshop Koji!

Als het fermenteren van groenten voor jou gesneden kool is, is dit vast een zeker een onderwerp waarover je nog veel kan en wil leren en waar je uitdaging in vindt: koji-kin. Ko-wat?

Koji, of eigenlijk Koji-kin of Aspergillus Oryzae. Een schimmel, die ervoor zorgt dat enzymen in rijst of soja geactiveerd worden, en zetmeel wordt omgezet in suikers. Het wordt gebruikt bij het maken van miso, sake, sojasaus en amazake bijvoorbeeld.

Koji heeft een lange geschiedenis, en werd in de tweede eeuw vanuit China naar Japan gebracht. Vandaag de dag bestaan er meer dan 20.000 koji kin sporen, waarvan er bijna 3500 gebruikt worden voor het maken van koji voor het brouwen van Sake. Maar je kan koji-kin voor meer inzetten dan de traditionele bereidingswijzen, zo heeft Christian ontdekt.

Waarom alleen soja-bonen gebruiken, of rijst, als je ook oer-Nederlands spelt kan gebruiken, of bruine bonen. Door te variëren met de grondstof waarop je de koji laat ‘sporen’, kan je bijzondere smaken creëren. Wat te denken van miso gemaakt met koji van cake?

Wat gaan we doen? Je leert van Christian over koji-kin, de geschiedenis, de toepassingsmogelijkheden de uitdagingen, de tools. We gaan samen aan de slag en maken:

Koji
Miso
Soja
Amazake
Dry aged vegetables

Natuurlijk valt er genoeg te proeven. Van gerechten, sauzen en marinades gemaakt met magische miso.

De kosten voor deze zeer uitgebreide workshop fermenteren in Ede zijn € 130,- inclusief lunch met misosoep en desembrood, proefhapjes, drankjes en de door jezelf gemaakte producten om mee naar huis te nemen. Wil je ook gelijk het fermentatieboek ‘Verrot lekker’ of ‘Verrot gezond’ erbij? Dan kost de workshop € 157,50 of respectievelijk € 159,95. De workshop begint om 10:00u en eindigt om circa 17:00u.

De workshop wordt gegeven in het fermentatie-atelier in het SmaakPark in Ede. Het adres is Nieuwe Kazernelaan 2 D15 (gebouw 15) 6711 JC in Ede.

 

Art.nr.
WS201908
Omschrijving
31 augustus: workshop koji
Productopties
#OptiePrijs
1Workshop koji, incl. boek Verrot lekker€157,50
2Workshop koji, incl. boek Verrot gezond€159,95
3Workshop koji excl. boek €130,00
Verzending
Verzendtarief:
Bestel 31 augustus: workshop koji