19 mei: workshop Zuivel


Eigen gemaakte kaasZuivel fermenteren is misschien wel het leukste om te doen. Het is magisch om te zien hoe dat witte goedje verandert in kaas, boter, yoghurt, kefir, crème fraîche en al het andere lekkers wat je ervan kunt maken. Vooral als je het aandurft schimmels op je zuivel los te laten, zijn je mogelijkheden bijna onbeperkt.Deze dag gaan we alleen maar met rauwe biologische melk aan de gang. We gaan boter, (schimmel)kaas, yoghurt, kefir en crème fraîche maken. En Christian Weij, schrijver van Verrot Lekker, laat je natuurlijk ook veel van zijn zuivel experimenten proeven.

Christian overspoelt je tijdens de workshop met informatie, recept ideeën en vertelt ronduit over de geschiedenis van het fermenteren en over de link tussen al die goeie beestjes en onze gezondheid.

Je gaat naar huis met:

– zachte kaas
– crème fraiche
– boter
– brie
– yoghurt
– melk kefir
De kosten voor deze Zuivel workshop zijn € 115,- inclusief allerlei proefhapjes, een gefermenteerde lunch, drankjes en de door jezelf gemaakte producten om mee naar huis te nemen. Wil je ook gelijk het fermentatieboek ‘Verrot lekker’ erbij? Dan kost de workshop € 135,-.
De workshop begint om 10:00u en eindigt om circa 16:00u.De workshop wordt gegeven in het fermentatie-atelier van Christian in het SmaakPark in Ede. Het adres is Nieuwe Kazernelaan 2 D15 (gebouw 15) 6711 JC in Ede.

 

Art.nr.
WS201812
Omschrijving
Workshop zuivel fermenteren
Productopties
#OptiePrijs
1Workshop zuivel, incl. boek€135,00
2Workshop zuivel, excl. boek€115,00
Verzending
Verzendtarief:
Bestel Workshop zuivel fermenteren