30 maart: workshop desembrood+boter voor pasen


desembrood

desembrood

Er zijn nog 3 plaatsen beschikbaar gekomen!

Op deze goede vrijdag gaan we voor pasen hele speciale desembroden maken en ook langerijpte boter. Zeker weten dat je met deze zelfgemaakte producten de blits gaat maken tijdens het paas-ontbijt of brunch.

Het fermenteren van granen doen we met melkzuurbacteriën en gisten. In het verleden ging het meestal om een combinatie van die twee. Duizenden jaren werden brood en bier gegist door ze aan de open lucht bloot te stellen, waardoor de goede ‘beestjes’ in het product konden komen en hun heerlijke fermentatiewerk konden doen. Pas sinds Louis Pasteur ontdekte dat er verschillende micro-organismen bestaan, zijn onze voorouders bacteriën en gisten gaan scheiden voor verschillende doeleinden. Goed voorbeeld hiervan is bakkersgist. De meeste bakkers bakken hun broden tegenwoordig alleen nog maar met bakkersgist. Het is lekker snel klaar en goed onder controle te houden. Maar… lang niet ze lekker en voedend als de desembroden die onze voorouders duizenden jaren gegeten hebben.

In deze workshop doen we een stapje terug in de geschiedenis en leer je van mij (Christian Weij, auteur van Verrot Lekker) hoe je een goeie desemstarter (moeder of schatje) maakt en hoe je daar allerlei heerlijke broden mee kunt bakken.

Ik overspoel je tijdens de workshop met informatie en recept ideeën en vertel ronduit over de geschiedenis en wat gezondheid met gefermenteerd brood te maken heeft. We gaan onze handen in het meel steken, desemstarters maken, deeg kneden en per persoon twee broden vormen om en ter plekke af te bakken.

Je gaat naar huis met:
– Een desemstarter
– 3 eigen gemaakte broden
– Deeg wat je thuis kunt afbakken
– Echte biologische roomboter
– Een leuke verrassing

De kosten voor deze uitgebreide workshop desembrood in Ede zijn € 75,- inclusief lunch, drankjes, de door jezelf gemaakte producten om mee naar huis te nemen, de starters en een verrassing. Wil je ook gelijk het fermentatieboek ‘Verrot lekker’ erbij? Dan kost de workshop € 95,-. De workshop begint om 11:00u en eindigt om circa 16:00u.

De workshop wordt gegeven in het SmaakPark in Ede. Het adres is Nieuwe Kazernelaan 2 D15 (gebouw 15) 6711 JC in Ede.

Art.nr.
ws201806
Omschrijving
Workshop desem 30 maart
Productopties
#OptiePrijs
1Inclusief boek 'Verrot lekker'€95,00
2Zonder boek€75,00
Verzending
Verzendtarief:
Bestel Workshop desem 30 maart