6 juli: workshop zuivel fermenteren


Workshop kaas maken

 

Zuivel fermenteren is misschien wel het leukste om te doen. Het is magisch om te zien hoe dat witte goedje veranderd in kaas, boter, yoghurt, kefir, crème fraîche en al het andere lekkers wat je ervan kunt maken. Vooral als je het aandurft schimmels op je zuivel los te laten, zijn je mogelijkheden bijna onbeperkt.

Vanavond gaan we – in de boerderij waar Remekerkaas gemaakt wordt – alleen maar met melk aan de gang. We gaan boter, (schimmel)kaas, kwark, yoghurt, kefir en crème fraîche maken. En ik (Christian Weij, schrijver van Verrot Lekker) laat je natuurlijk ook veel van mijn zuivel experimenten proeven.

Ik overspoel je tijdens de workshop met informatie, recept ideeën en vertel ronduit over de geschiedenis van het fermenteren en over de link tussen al die goeie beestjes en onze gezondheid. Je kunt deze workshop ook combineren met de workshop groenten fermenteren op 5 juli.

Je gaat naar huis met:
– Yoghurt
– Crème fraîche
– Boter
– (schimmel)kaas in wording
– Melkkefir
– Kwark

De kosten voor deze uitgebreide workshop zuivel fermenteren bij Remeker in Lunteren zijn € 75,- inclusief allerlei proefhapjes, drankjes en zes door jezelf gemaakte producten. Wil je ook gelijk het fermentatieboek ‘Verrot lekker’ erbij? Dan kost de workshop € 92,50. Wil je ook de workshop groenten fermenteren op 5 juli doen? Dan krijg je € 25,- korting op het totaalbedrag.
De workshop begint om 18:30u en eindigt om circa 22:00u.

De workshop wordt gegeven bij Boerderij de Grote Voort waar Remeker kaas gemaakt wordt. Postweg 110, 6741ML, Lunteren.

 

Art.nr.
Ws201707
Omschrijving
workshop fermenteren (Ede) 6 juli
Productopties
#OptiePrijs
1Inclusief boek 'Verrot lekker'€92,50
2Zonder boek€75,00
3Inclusief groenten workshop op 5 juli en het boek 'Verrot lekker'€142,50
Verzending
Verzendtarief:
Bestel workshop fermenteren (Ede) 6 juli